Gratinované ústřice
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř cayenský |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Ústřice |
6 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ústřice vydrhneme kartáčkem, otevřeme pomocí nože a maso opatrně vyjmeme. Vložíme do horkého, osoleného vývaru, těsně pod bodem varu krátce povaříme.
- Vařené maso obalíme v jemně prosáté strouhance, vložíme zpět do lastur, přelijeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou. Mírně poprášíme cayenským pepřem.
- Naplněné lastury zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut.