Italské burgery

Ingredience


Bulky toastové 4 ks
Česnek 1 stroužek
Hovězí maso mleté 500 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata sušená sterilovaná 25 g
Salát ledový 50 g
Strouhanka 50 g
Sůl 7 g
Sýr Parmezán 30 g
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme se strouhankou, tymiánem, sušenými rajčaty, parmezánem, česnekem, vejcem, solí a pepřem. Dobře promícháme.
  2. Ze směsi uděláme 4 kuličky, lehce je splácneme a potřeme troškou oleje (cca 1 kávová lžička).
  3. Smažíme na oleji na rozpálené pánvi 4 minuty z každé strany.
  4. Rozpečeme 4 bulky, rozřízneme a poklademe listy salátu, na ně položíme burgery a přiklopíme druhou částí bulky.