Italské burgery
Ingredience
Bulky toastové |
4 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
25 g |
Salát ledový |
50 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
7 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso smícháme se strouhankou, tymiánem, sušenými rajčaty, parmezánem, česnekem, vejcem, solí a pepřem. Dobře promícháme.
- Ze směsi uděláme 4 kuličky, lehce je splácneme a potřeme troškou oleje (cca 1 kávová lžička).
- Smažíme na oleji na rozpálené pánvi 4 minuty z každé strany.
- Rozpečeme 4 bulky, rozřízneme a poklademe listy salátu, na ně položíme burgery a přiklopíme druhou částí bulky.