Salát Monte Christo
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Estragon |
0.5 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Humr |
200 g |
Majonéza |
150 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Salát ledový |
0.5 ks |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
750 ml |
Žampiony čerstvé |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme zálivku. V misce promícháme majonézu, hořčici, nasekané lístky estragonu, mletou papriku a mletý pepř. Dáme do chladu.
- Brambory dáme vařit ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo.
- V salátové míse promícháme humří maso (možno nahradit krabím masem z konzervy), vařené brambory nakrájené na menší kostky, žampiony pokrájené na plátky, nahrubo strouhaný sýr a vejce nasekaná na kousky. Mícháme opatrně tak, aby ingredience a zvláště maso zůstalo co nejvíce v celku. Přidáme zálivku a znovu opatrně promícháme.
- Na větší talíř upravíme listy salátu, na ně navršíme míchaný salát a ozdobíme osminkami rajčete. Před podáváním vychladíme v chladničce nejméně 30 minut.