Salát Monte Christo

Ingredience


Brambory 2 ks
Estragon 0.5 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Humr 200 g
Majonéza 150 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Salát ledový 0.5 ks
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 750 ml
Žampiony čerstvé 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme zálivku. V misce promícháme majonézu, hořčici, nasekané lístky estragonu, mletou papriku a mletý pepř. Dáme do chladu.
  2. Brambory dáme vařit ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo.
  3. V salátové míse promícháme humří maso (možno nahradit krabím masem z konzervy), vařené brambory nakrájené na menší kostky, žampiony pokrájené na plátky, nahrubo strouhaný sýr a vejce nasekaná na kousky. Mícháme opatrně tak, aby ingredience a zvláště maso zůstalo co nejvíce v celku. Přidáme zálivku a znovu opatrně promícháme.
  4. Na větší talíř upravíme listy salátu, na ně navršíme míchaný salát a ozdobíme osminkami rajčete. Před podáváním vychladíme v chladničce nejméně 30 minut.