Svíčková s gorgonzolou a pepřovou omáčkou
Ingredience
Hovězí svíčková |
480 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř růžový celý |
1 polévková lžíce |
Sýr Gorgonzola |
100 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso rozkrájíme na 4 stejné steaky. Na větší rozpálené pánvi smícháme olej a máslo, přidáme pepř a steaky opékáme z každé strany 3 minuty. Poté vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve vlijeme víno, necháme chvíli provařit, snižíme teplotu na polovinu a přidáme sýr, nakrájený na malé kostičky.
- Mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
- Steaky na talíři přelijeme omáčkou.