Svíčková s gorgonzolou a pepřovou omáčkou

Ingredience


Hovězí svíčková 480 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř růžový celý 1 polévková lžíce
Sýr Gorgonzola 100 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso rozkrájíme na 4 stejné steaky. Na větší rozpálené pánvi smícháme olej a máslo, přidáme pepř a steaky opékáme z každé strany 3 minuty. Poté vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve vlijeme víno, necháme chvíli provařit, snižíme teplotu na polovinu a přidáme sýr, nakrájený na malé kostičky.
  2. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
  3. Steaky na talíři přelijeme omáčkou.