Srnčí řízky na červeném víně

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 2 polévková lžíce
Srnčí kýta 1 kg
Sůl 1 špetka
Víno červené 300 ml
Želé rybízové 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do plastové nebo porcelánové mělčí misky dáme maso nakrájené na 6 stejných plátků, položíme na ně bobkový list, cibuli, rozmarýn a zalijeme vínem, přikryjeme a necháme minimálně 5 hodin marinovat nejlépe v lednici. Po hodině plátky otáčíme.
  2. Velkou pánev rozehřejeme, necháme rozpustit máslo a přilijeme olej, maso opékáme z každé strany 4 minuty, poté vyndáme a uchováme teplé.
  3. Zbylou marinádu nalijeme do pánve, opatrně přimícháme želé, přidáme sůl a pepř a necháme 3 minuty provařit. Maso podáváme přelité omáčkou.