Srnčí řízky na červeném víně
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce |
Srnčí kýta |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
300 ml |
Želé rybízové |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do plastové nebo porcelánové mělčí misky dáme maso nakrájené na 6 stejných plátků, položíme na ně bobkový list, cibuli, rozmarýn a zalijeme vínem, přikryjeme a necháme minimálně 5 hodin marinovat nejlépe v lednici. Po hodině plátky otáčíme.
- Velkou pánev rozehřejeme, necháme rozpustit máslo a přilijeme olej, maso opékáme z každé strany 4 minuty, poté vyndáme a uchováme teplé.
- Zbylou marinádu nalijeme do pánve, opatrně přimícháme želé, přidáme sůl a pepř a necháme 3 minuty provařit. Maso podáváme přelité omáčkou.