Letní guláš
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kedlubna |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
10 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pórek |
100 g |
Rajčata |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
180 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme sladkou mletou papriku, pokrájené maso a dusíme. Po chvíli podlijeme vodou.
- Po změknutí masa vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, dobře zamícháme a necháme aspoň 10 minut vařit, aby se omáčka spojila dohladka.
- Přidáme nakrájený pórek, kedlubny, rajče a vše znovu dusíme doměkka.