Grilovaný mořský jazyk

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Kandovaná citronová kůra 0.25 balení
Máslo čerstvé 150 g
Mořský jazyk 800 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na grilovací rošt rozložíme porce ryby obalené v mouce smíchané se solí a potřené rozpuštěným máslem (3 lžícemi). V předehřátém grilu grilujeme 5 minut z každé strany.
  2. V hrnci rozpustíme zbývající máslo a když začne hnědnout a silně oříškově vonět, prudce ho ochladíme tak, že hrnec s máslem postavíme do připravené mísy se studenou vodou.
  3. Ryby rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme petrželkou, nakládaným citronem a nakonec přelijeme ochlazeným máslem a ozdobené klínky citronu ihned servírujeme.