Grilovaný mořský jazyk
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Kandovaná citronová kůra |
0.25 balení |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mořský jazyk |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na grilovací rošt rozložíme porce ryby obalené v mouce smíchané se solí a potřené rozpuštěným máslem (3 lžícemi). V předehřátém grilu grilujeme 5 minut z každé strany.
- V hrnci rozpustíme zbývající máslo a když začne hnědnout a silně oříškově vonět, prudce ho ochladíme tak, že hrnec s máslem postavíme do připravené mísy se studenou vodou.
- Ryby rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme petrželkou, nakládaným citronem a nakonec přelijeme ochlazeným máslem a ozdobené klínky citronu ihned servírujeme.