Karbanátky z brambor a hub
Ingredience
Brambory |
450 g |
Česnek |
1 stroužek |
Houby čerstvé |
180 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
250 ml |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvičce si rozehřejeme máslo a prolisujeme do něj stroužek česneku. Přidáme nakrájené čerstvé houby a asi 5 minut opékáme.
- V osolené vodě si do měkka uvaříme na kostičky nakrájené brambory, vodu scedíme a brambory necháme okapat. Ještě teplé je rozmačkáme v misce, do té pak přidáme opečené houby, rozšlehané vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme a opepříme.
- Nyní už tvarujeme karbanátky, které nakonec obalíme v hladké mouce.
- Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.
- Hotové karbanátky podáváme na předehřátých talířích.