Karbanátky z brambor a hub

Ingredience


Brambory 450 g
Česnek 1 stroužek
Houby čerstvé 180 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 250 ml
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a prolisujeme do něj stroužek česneku. Přidáme nakrájené čerstvé houby a asi 5 minut opékáme.
  2. V osolené vodě si do měkka uvaříme na kostičky nakrájené brambory, vodu scedíme a brambory necháme okapat. Ještě teplé je rozmačkáme v misce, do té pak přidáme opečené houby, rozšlehané vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme a opepříme.
  3. Nyní už tvarujeme karbanátky, které nakonec obalíme v hladké mouce.
  4. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.
  5. Hotové karbanátky podáváme na předehřátých talířích.