Rösti se sýrem a cibulí
Ingredience
Brambory |
900 g |
Cibule |
1 ks |
Olej rostlinný |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gruyére |
50 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Vaříme jen 10 minut do poloměkka. Vodu slijeme a ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Do brambor nastrouháme na jemnějším struhadle celou cibuli a sýr. K bramborám, cibuli a sýru přidáme nasekanou petrželku, dobře promícháme, osolíme a opepříme.
- Z takto vytvořeného těsta vytvarujeme placky. Ty by měly být co nejtenčí, aby se brambory dobře propekly.
- Na větší pánvi rozpálíme rostlinný olej a rösti opečeme po obou stranách dozlatova. Ozdobíme plátky rajčátek a servírujeme.