Karbanátky z brambor a květáku
Ingredience
Anglická slanina |
15 g |
Brambory |
230 g |
Květák |
230 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo vepřové škvařené |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě (polovina dávky vody i soli) uvaříme kostky brambor, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
- Stejným způsobem si připravíme i růžičky květáku.
- V míse rozmačkáme brambory a květák, přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme.
- Do mísy přidáme žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do mísy. Vše ještě jednou promícháme.
- Z bramborového těsta vytvoříme malé karbanátky. Ty smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na ozdobu připravíme krutony ze slaniny.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle, aby křupala.
- Upečené karbanátky servírujeme posypané opečenou slaninou,kterou před podáváním necháme okapat na ubrousku.