Karbanátky z brambor a květáku

Karbanátky z brambor a květáku - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 15 g
Brambory 230 g
Květák 230 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo vepřové škvařené 30 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě (polovina dávky vody i soli) uvaříme kostky brambor, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
  2. Stejným způsobem si připravíme i růžičky květáku.
  3. V míse rozmačkáme brambory a květák, přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme.
  4. Do mísy přidáme žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do mísy. Vše ještě jednou promícháme.
  5. Z bramborového těsta vytvoříme malé karbanátky. Ty smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na ozdobu připravíme krutony ze slaniny.
  6. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle, aby křupala.
  7. Upečené karbanátky servírujeme posypané opečenou slaninou,kterou před podáváním necháme okapat na ubrousku.