Smaženky s česnekovou omáčkou
Ingredience
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Bylinky čerstvé - svazek |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Jogurt bílý |
125 g |
Majonéza |
125 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Brambory |
450 g |
Olej rostlinný |
300 ml |
Sýr Parmezán |
130 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme česnekovou omáčku. Bílý jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a nasekané čerstvé bylinky dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření a dáme do chladu.
- Ve slané vodě vaříme 10-15 minut brambory nakrájené na půlky. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
- Ještě teplé je obalíme v nastrouhaném parmezánu. Z vejce, mouky a mléka si vyšleháme hladké těstíčko a v něm obalíme brambory se sýrem.
- V pánvi, nebo ve fritéze si rozpálíme olej a v něm pečeme brambory ze všech stran 3-4 minuty. Po vyjmutí necháme okapat přebytečný olej a podáváme s vychlazenou česnekovou omáčkou, ozdobené nasekanými bylinkami.