Smaženky s česnekovou omáčkou

Ingredience


Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Bylinky čerstvé - svazek 10 g
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Jogurt bílý 125 g
Majonéza 125 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Brambory 450 g
Olej rostlinný 300 ml
Sýr Parmezán 130 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme česnekovou omáčku. Bílý jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a nasekané čerstvé bylinky dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření a dáme do chladu.
  2. Ve slané vodě vaříme 10-15 minut brambory nakrájené na půlky. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
  3. Ještě teplé je obalíme v nastrouhaném parmezánu. Z vejce, mouky a mléka si vyšleháme hladké těstíčko a v něm obalíme brambory se sýrem.
  4. V pánvi, nebo ve fritéze si rozpálíme olej a v něm pečeme brambory ze všech stran 3-4 minuty. Po vyjmutí necháme okapat přebytečný olej a podáváme s vychlazenou česnekovou omáčkou, ozdobené nasekanými bylinkami.