Polévka ze zeleného hrášku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek mražený |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
600 ml |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a obojí v hrnci osmahneme na másle. Zalijeme vývarem, přidáme hrášek a pepř. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a polévku pomalu vaříme asi 15 minut.
- Poté z polévky sítem vyjmeme většinu hrášku, rozmícháme v mixéru na kaši a vrátíme do polévky. Opět uvedeme do varu a povaříme asi 2 minuty. Zmírníme oheň, vmícháme zakysanou smetanu a necháme prohřát. Už ale nevaříme! Ihned podáváme.