Polévka ze zeleného hrášku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek mražený 250 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Vývar drůbeží 600 ml
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a obojí v hrnci osmahneme na másle. Zalijeme vývarem, přidáme hrášek a pepř. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a polévku pomalu vaříme asi 15 minut.
  2. Poté z polévky sítem vyjmeme většinu hrášku, rozmícháme v mixéru na kaši a vrátíme do polévky. Opět uvedeme do varu a povaříme asi 2 minuty. Zmírníme oheň, vmícháme zakysanou smetanu a necháme prohřát. Už ale nevaříme! Ihned podáváme.