Polévka z bílých fazolí
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
200 g |
Majoránka |
0.25 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn sušený |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vývar slepičí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci na másle, přidáme utřený česnek a ještě krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Přidáme brambory nakrájené na kostky, okapané fazole, rozmarýn, oregano, majoránku, pepř a sůl. Vaříme do změknutí brambor, asi 10 minut. Do polévky vmícháme máslo utřené s moukou a ještě 2 minuty povaříme a odstavíme.
- Podáváme horkou posypanou petrželkou.