Polévka z bílých fazolí

Ingredience


Brambory 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole bílé sterilované 200 g
Majoránka 0.25 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Oregano sušené 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rozmarýn sušený 0.25 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Vývar slepičí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci na másle, přidáme utřený česnek a ještě krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  2. Přidáme brambory nakrájené na kostky, okapané fazole, rozmarýn, oregano, majoránku, pepř a sůl. Vaříme do změknutí brambor, asi 10 minut. Do polévky vmícháme máslo utřené s moukou a ještě 2 minuty povaříme a odstavíme.
  3. Podáváme horkou posypanou petrželkou.