Jemný zelný salát

Jemný zelný salát - obrázek

Ingredience


Cibule červená 150 g
Citrony 0.5 ks
Kopr čerstvý 20 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávku bílého zelí omyjeme a nožem rozřízneme na čtvrtky. Bude se nám lépe krájet. Ostrým nožem rozkrájíme na slabé plátečky. Máme-li robot na krouhání zelí, použijeme ho.
  2. Červenou cibuli pokrájíme najemno. Obojí smícháme, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a osolíme. Čerstvý kopr si nasekáme na drobné kousíčky a přimícháme k zelí. Zakapeme panenským olejem a dáme vychladit.
  3. Takto upravený zelný salát je velmi vhodný ke grilovaným masům.