Jemný zelný salát
Ingredience
Cibule červená |
150 g |
Citrony |
0.5 ks |
Kopr čerstvý |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hlávku bílého zelí omyjeme a nožem rozřízneme na čtvrtky. Bude se nám lépe krájet. Ostrým nožem rozkrájíme na slabé plátečky. Máme-li robot na krouhání zelí, použijeme ho.
- Červenou cibuli pokrájíme najemno. Obojí smícháme, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a osolíme. Čerstvý kopr si nasekáme na drobné kousíčky a přimícháme k zelí. Zakapeme panenským olejem a dáme vychladit.
- Takto upravený zelný salát je velmi vhodný ke grilovaným masům.