Kyjevské kuřecí řízky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Změklé máslo v misce utřeme s česnekem, citronovou kůrou, nasekanou petrželí, dochutíme solí a pepřem. Zabalíme do fólie, necáme vychladit.
- Omytá kuřecí prsa naklepeme pod fólií na tenké plátky.
- Ztuhlé máslo rozkrojíme na 4 díly, každý vložíme do plátku masa a zabalíme, aby máslo nevyčnívalo.
- Mouku osolíme, opepříme a obalíme v ní připravené maso. Potom je obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
- Řízky smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji na pánvi do zlatova 6 - 8 minut, usmažené řízky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- Vhodnou přílohou jsou opékané brambory a zeleninový salát.