Kyjevské kuřecí řízky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová kůra 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 4 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Strouhanka 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo v misce utřeme s česnekem, citronovou kůrou, nasekanou petrželí, dochutíme solí a pepřem. Zabalíme do fólie, necáme vychladit.
  2. Omytá kuřecí prsa naklepeme pod fólií na tenké plátky.
  3. Ztuhlé máslo rozkrojíme na 4 díly, každý vložíme do plátku masa a zabalíme, aby máslo nevyčnívalo.
  4. Mouku osolíme, opepříme a obalíme v ní připravené maso. Potom je obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  5. Řízky smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji na pánvi do zlatova 6 - 8 minut, usmažené řízky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
  6. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory a zeleninový salát.