Humrový salát s avokádem
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Humr |
600 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Avokádo |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Fazolové lusky zelené |
230 g |
Kerblík |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Podélně rozpůlíme humry, odstraníme tmavou intestinální žílu, žaludek, všechny šedé vnitřnosti a vyjmeme maso. Rozlomíme klepeta a vybereme z nich pokud možno v jednom kuse maso, nahrubo ho nakrájíme a na chvilku odložíme.
- Podélně rozpůlíme avokádo, vyndáme pecku, každou polovinu ještě rozpůlíme, oloupeme, dužinu pokrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme k masu.
- Fazolky vložíme do mírně osolené vroucí vody, povaříme 3 minuty, prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme zcela vychladnout, přepůlíme a vmícháme do směsi avokáda s humrem.
- Smícháme hořčici, česnek, ocet a cukr, podle chuti dosolíme a opepříme, následně postupně všleháváme olej, dokud hmota mírně nezhoustne.
- Do směsi s humrem opatrně přimícháme kerblík, pažitku a jarní cibulku, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.