Humrový salát s avokádem

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Cukr krupice 1 špetka
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Humr 600 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Avokádo 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 230 g
Kerblík 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podélně rozpůlíme humry, odstraníme tmavou intestinální žílu, žaludek, všechny šedé vnitřnosti a vyjmeme maso. Rozlomíme klepeta a vybereme z nich pokud možno v jednom kuse maso, nahrubo ho nakrájíme a na chvilku odložíme.
  2. Podélně rozpůlíme avokádo, vyndáme pecku, každou polovinu ještě rozpůlíme, oloupeme, dužinu pokrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme k masu.
  3. Fazolky vložíme do mírně osolené vroucí vody, povaříme 3 minuty, prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme zcela vychladnout, přepůlíme a vmícháme do směsi avokáda s humrem.
  4. Smícháme hořčici, česnek, ocet a cukr, podle chuti dosolíme a opepříme, následně postupně všleháváme olej, dokud hmota mírně nezhoustne.
  5. Do směsi s humrem opatrně přimícháme kerblík, pažitku a jarní cibulku, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.