Rýže Istambul

Ingredience


Hrášek 60 g
Kuřecí prsa 250 g
Mandle 30 g
Máslo čerstvé 150 g
Pistácie 30 g
Rýže loupaná 500 g
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 650 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme půl hodiny máčet, poté vodu slijeme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat, do 100 ml vody namočíme špetku šafránu, necháme odležet.
  2. Na rozehřáté máslo vsypeme rýži, mícháme cca 10 minut, poté zalijeme vývarem a vodou se šafránem. K rýži přisypeme pokrájené maso, mandle, sůl a hrášek, přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vývaru do rýže. K uvařené rýži vsypeme pokrájené pistácie a necháme povařit ještě 5 minut.
  3. Hotové odstavíme z ohně, přiklopíme, necháme 30 minut odstát.