Rýže Istambul
Ingredience
Hrášek |
60 g |
Kuřecí prsa |
250 g |
Mandle |
30 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pistácie |
30 g |
Rýže loupaná |
500 g |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
650 ml |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme půl hodiny máčet, poté vodu slijeme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat, do 100 ml vody namočíme špetku šafránu, necháme odležet.
- Na rozehřáté máslo vsypeme rýži, mícháme cca 10 minut, poté zalijeme vývarem a vodou se šafránem. K rýži přisypeme pokrájené maso, mandle, sůl a hrášek, přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vývaru do rýže. K uvařené rýži vsypeme pokrájené pistácie a necháme povařit ještě 5 minut.
- Hotové odstavíme z ohně, přiklopíme, necháme 30 minut odstát.