Pórek v olivovém oleji

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 180 g
Citronová šťáva 50 ml
Kopr čerstvý 10 g
Olej olivový 100 ml
Petržel - nať 1 ks
Pórek 1000 g
Protlak rajčatový 30 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný, na 3 centimetry dlouhé kousky pokrájený pórek, vaříme v malém množství vody. Mezitím na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli a česnek, ke kterému postupně přidáváme rajčatový protlak, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr s petrželkou.
  2. Hotovou omáčku přilijeme společně se sklenkou vody k vařícímu se pórku, vaříme až do měkka. Uvařený pórek zalijeme citrónovou šťávou.
  3. Podáváme vychlazené.