Pórek v olivovém oleji
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
180 g |
Citronová šťáva |
50 ml |
Kopr čerstvý |
10 g |
Olej olivový |
100 ml |
Petržel - nať |
1 ks |
Pórek |
1000 g |
Protlak rajčatový |
30 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný, na 3 centimetry dlouhé kousky pokrájený pórek, vaříme v malém množství vody. Mezitím na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli a česnek, ke kterému postupně přidáváme rajčatový protlak, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr s petrželkou.
- Hotovou omáčku přilijeme společně se sklenkou vody k vařícímu se pórku, vaříme až do měkka. Uvařený pórek zalijeme citrónovou šťávou.
- Podáváme vychlazené.