Španělská tortilla
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kukuřice cukrová nakládaná |
30 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celé, oloupané brambory vaříme pět minut v osolené vodě, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Když vychladnou, nakrájíme je na slabé plátky.
- Připravíme si cibuli - nakrájíme ji na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, prolisujeme dva stroužky česneku.
- Ve větší misce smícháme brambory, rajčata, papriku, kukuřici a česnek.
- Směs opékáme na oleji pět minut, následně zalijeme rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou petrželkou a pečeme ještě deset minut, poté odstavíme.
- Pánev přeneseme pod gril a dalších 7 minut grilujeme. Vejce se musí úplně zatáhnout, tortillu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.