Španělská tortilla

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kukuřice cukrová nakládaná 30 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celé, oloupané brambory vaříme pět minut v osolené vodě, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Když vychladnou, nakrájíme je na slabé plátky.
  2. Připravíme si cibuli - nakrájíme ji na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, prolisujeme dva stroužky česneku.
  3. Ve větší misce smícháme brambory, rajčata, papriku, kukuřici a česnek.
  4. Směs opékáme na oleji pět minut, následně zalijeme rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou petrželkou a pečeme ještě deset minut, poté odstavíme.
  5. Pánev přeneseme pod gril a dalších 7 minut grilujeme. Vejce se musí úplně zatáhnout, tortillu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.