Ovesný kakaový puding

Ingredience


Fenykl obecný 1 špetka
Hrozinky 20 g
Kakao - prášek 1 kávová lžička
Mandle 100 g
Med včelí 2 kávová lžička
Mouka ovesná 60 g
Ořechy vlašské 20 g
Oves Milk - sušený ovesný nápoj 40 g
Skořice mletá 1 špetka
Voda pitná 450 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze sušeného ovesného nápoje a vody připravíme půl litru ovesného mléka, nalijeme ho do hrnce, přidáme celozrnnou ovesnou mouku a dobře rozmícháme. Přisypeme kakaový prášek, vaříme přibližně dvě minuty. Teplem bude puding houstnout, proto stále mícháme.
  2. Přidáme ještě špetku skořice, fenyklu a odstavíme. Do horkého pudingu vmícháme rozinky, sekané ořechy, osladíme medem, dál již nevaříme.
  3. Teplý puding vlijeme do předem vypláchnutých mističek a necháme vychladit.
  4. Studený puding z mističek vyklopíme na dezertní talířek, ozdobíme půlkami oloupaných mandlí.