Ovesný kakaový puding
Ingredience
Fenykl obecný |
1 špetka |
Hrozinky |
20 g |
Kakao - prášek |
1 kávová lžička |
Mandle |
100 g |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Mouka ovesná |
60 g |
Ořechy vlašské |
20 g |
Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
40 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Voda pitná |
450 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Ze sušeného ovesného nápoje a vody připravíme půl litru ovesného mléka, nalijeme ho do hrnce, přidáme celozrnnou ovesnou mouku a dobře rozmícháme. Přisypeme kakaový prášek, vaříme přibližně dvě minuty. Teplem bude puding houstnout, proto stále mícháme.
- Přidáme ještě špetku skořice, fenyklu a odstavíme. Do horkého pudingu vmícháme rozinky, sekané ořechy, osladíme medem, dál již nevaříme.
- Teplý puding vlijeme do předem vypláchnutých mističek a necháme vychladit.
- Studený puding z mističek vyklopíme na dezertní talířek, ozdobíme půlkami oloupaných mandlí.