Ostružinový dort s ovocným želé
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Likér třešňový |
1 polévková lžíce |
Linecké (křehké) těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Ostružiny |
500 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
Želé dortové |
1 balení |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Troubu předehřejeme na 200C.
- Křehké těsto rozválíme na plát, vyložíme jím vymazanou dortovou formu, propíchneme vidličkou a pečeme asi 20minut. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout.
- Mezitím připravíme náplň. Do ušlehané smetany přidáme vanilkovou esenci a cukr. Rozetřeme na dortový korpus a posypeme ostružinami.
- Želé při nízké teplotě rozehřejeme v kastrůlku a přimícháme třešňový likér. Směs nalijeme na ostružiny a ihned podáváme.