Borůvkové řezy z celozrnné mouky

Ingredience


Borůvky 0.5 l
Cukr hroznový (glukóza) 150 g
Mouka kukuřičná 50 g
Mouka sójová odtučněná 30 g
Mouka špaldová 220 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 9 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si větší mísu, do které z rozklepnutých vajec vložíme pouze žloutky, oddělené od bílků. Z bílků, špetky soli a studené vody našleháme tuhý sníh.
  2. Do mísy se žloutky přisypeme hroznový cukr, ručním šlehačem začneme šlehat, postupně přidáme 5 lžic teplé vody.
  3. Budeme potřebovat 200 g hrubé špaldové mouky, přibližně 20g jemné špaldové mouky, hladkou kukuřičnou a hladkou sójovou mouku. Všechny mouky dohromady smícháme a postupně přisypáváme ke žloutkům s cukrem, stále šleháme. Postupně přidáváme i sníh z bílků, který šlehačem vmícháváme do těsta.
  4. Plech vysteleme papírem na pečení a předehřejeme troubu. Těsto nalijeme na plech, posypeme borůvkami a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při středních teplotách cca 50 minut.
  5. Vychladlý koláč nožem nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.