Borůvkové řezy z celozrnné mouky
Ingredience
Borůvky |
0.5 l |
Cukr hroznový (glukóza) |
150 g |
Mouka kukuřičná |
50 g |
Mouka sójová odtučněná |
30 g |
Mouka špaldová |
220 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
9 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Připravíme si větší mísu, do které z rozklepnutých vajec vložíme pouze žloutky, oddělené od bílků. Z bílků, špetky soli a studené vody našleháme tuhý sníh.
- Do mísy se žloutky přisypeme hroznový cukr, ručním šlehačem začneme šlehat, postupně přidáme 5 lžic teplé vody.
- Budeme potřebovat 200 g hrubé špaldové mouky, přibližně 20g jemné špaldové mouky, hladkou kukuřičnou a hladkou sójovou mouku. Všechny mouky dohromady smícháme a postupně přisypáváme ke žloutkům s cukrem, stále šleháme. Postupně přidáváme i sníh z bílků, který šlehačem vmícháváme do těsta.
- Plech vysteleme papírem na pečení a předehřejeme troubu. Těsto nalijeme na plech, posypeme borůvkami a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při středních teplotách cca 50 minut.
- Vychladlý koláč nožem nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.