Plněné lilky v olivovém oleji
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Cibule |
160 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Lilek |
4 ks |
Olej olivový |
200 ml |
Paprika červená |
100 g |
Petržel - nať |
6 g |
Rajčata |
160 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky omyjeme, podélně rozřízneme, vydlabeme vnitřky a osolíme.
- Cibuli, papriku i rajčata nakrájíme na malé kousky, přidáme oloupaný česnek, vše dobře promícháme.
- Vzniklou směsí plníme vydlabané lilky, které poté naskládáme do hrnce, přelijeme olivovým olejem, osolíme, ocukrujeme a podlijeme vodou. Vše dáme do změknutí vařit.
- Podáváme vychlazené, posypané krájenou petrželí a zdobené plátky citrónu.