Plněné lilky v olivovém oleji

Plněné lilky v olivovém oleji - obrázek

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Cibule 160 g
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Lilek 4 ks
Olej olivový 200 ml
Paprika červená 100 g
Petržel - nať 6 g
Rajčata 160 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky omyjeme, podélně rozřízneme, vydlabeme vnitřky a osolíme.
  2. Cibuli, papriku i rajčata nakrájíme na malé kousky, přidáme oloupaný česnek, vše dobře promícháme.
  3. Vzniklou směsí plníme vydlabané lilky, které poté naskládáme do hrnce, přelijeme olivovým olejem, osolíme, ocukrujeme a podlijeme vodou. Vše dáme do změknutí vařit.
  4. Podáváme vychlazené, posypané krájenou petrželí a zdobené plátky citrónu.