Lilek s rýžovou náplní

Lilek s rýžovou náplní - obrázek

Ingredience


Cibule 240 g
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 6 g
Lilek 4 ks
Máta 6 g
Nové koření mleté 1 kávová lžička
Olej olivový 200 ml
Oříšky piniové 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 6 g
Rýže loupaná 300 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Piniové oříšky a drobně krájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a vaříme přiklopené do úplného vstřebání vody.
  2. Do uvařené rýže přimícháme koření, pokrájené bylinky, sůl a citrónovou šťávu.
  3. Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a posolíme. Půlku lilku naplníme rýží, přiklopíme druhou polovinou. Plněné lilky naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme, osladíme, přilijeme citrónovou šťávu a dáme vařit.
  4. Podáváme vychlazené, zdobené plátky citrónu.