Lilek s rýžovou náplní
Ingredience
Cibule |
240 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
6 g |
Lilek |
4 ks |
Máta |
6 g |
Nové koření mleté |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
200 ml |
Oříšky piniové |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
6 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Piniové oříšky a drobně krájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a vaříme přiklopené do úplného vstřebání vody.
- Do uvařené rýže přimícháme koření, pokrájené bylinky, sůl a citrónovou šťávu.
- Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a posolíme. Půlku lilku naplníme rýží, přiklopíme druhou polovinou. Plněné lilky naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme, osladíme, přilijeme citrónovou šťávu a dáme vařit.
- Podáváme vychlazené, zdobené plátky citrónu.