Plněné vinné listy v olivovém oleji
Ingredience
Cibule |
240 g |
Citrony |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máta |
6 g |
Olej olivový |
200 ml |
Oříšky piniové |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vinné listy |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přebranou rýži necháme hodinu máčet v horké vodě, poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na oleji. Přisypeme rýži, sůl, cukr, pepř a šťávu z citrónu. Vše zalijeme vodou a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.
- K uvařené rýži vmícháme piniové oříšky a nadrobno krájenou mátu. Rýži necháme půl hodiny odstát na teplém místě.
- Vinné listy povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté plníme rýží a pevně srolujeme. Naplněné listy naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, pokapeme citrónem, osolíme, osladíme a dáme vařit do změknutí.
- Servírujeme studené. Jako příloha je vhodné pečivo.