Plněné vinné listy v olivovém oleji

Ingredience


Cibule 240 g
Citrony 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Máta 6 g
Olej olivový 200 ml
Oříšky piniové 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Vinné listy 250 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebranou rýži necháme hodinu máčet v horké vodě, poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na oleji. Přisypeme rýži, sůl, cukr, pepř a šťávu z citrónu. Vše zalijeme vodou a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.
  3. K uvařené rýži vmícháme piniové oříšky a nadrobno krájenou mátu. Rýži necháme půl hodiny odstát na teplém místě.
  4. Vinné listy povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté plníme rýží a pevně srolujeme. Naplněné listy naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, pokapeme citrónem, osolíme, osladíme a dáme vařit do změknutí.
  5. Servírujeme studené. Jako příloha je vhodné pečivo.