Baklava z listového těsta

Baklava z listového těsta - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 400 g
Listové těsto 400 g
Ořechy vlašské 250 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto rozválíme na 3 mm silný plát a dáme ho na vymazaný plech.
  2. Rozsekané ořechy smícháme se 2 bílky a 2 lžícemi cukru. Vzniklou náplň klademe na prostředek těsta. Těsto ohneme přes náplň a okraje přitiskneme pevně k sobě. Baklavu rozkrájíme na 5 cm široké pruhy, které potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 175 °C.
  3. Mezitím přichystáme sirup. Vodu smícháme s cukrem a vaříme do úplného rozpuštění cukru, poté zvýšíme teplotu a necháme 10 minut zprudka provařit. Přilijeme citrónovou šťávu.
  4. Připraveným sirupem zalijeme ještě teplé upečené těsto, necháme dobře vsáknout.