Křepelky s octovou omáčkou

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Křepelka 4 ks
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 4 ks
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné křepelky osolíme a opepříme. Do břišních dutin vložíme omyté bylinky a maso sepneme párátkem.
  2. Křepelky opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji dozlatova. Přilijeme balsamico a vývar a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Během pečení křepelky občas přeléváme šťávou.
  3. Upečené křepelky vyjmeme a do omáčky zašleháme máslo.