Křepelky s octovou omáčkou
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Křepelka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
4 ks |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné křepelky osolíme a opepříme. Do břišních dutin vložíme omyté bylinky a maso sepneme párátkem.
- Křepelky opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji dozlatova. Přilijeme balsamico a vývar a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Během pečení křepelky občas přeléváme šťávou.
- Upečené křepelky vyjmeme a do omáčky zašleháme máslo.