Kuře na estragonu

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Estragon 1 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno bílé 125 ml
Vývar drůbeží 250 ml
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme, omyjeme a do masa vetřeme citronovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme snítku estragonu.
  2. Připravené kuře opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přilijeme víno, vývar a přidáme očištěné šalotky a zbylý estragon. Kuře pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  3. Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a hořčicí, vmícháme do výpeku, rozmícháme a jen zahřejeme.
  4. Porce kuřete upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.