Kuře na estragonu
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře očistíme, omyjeme a do masa vetřeme citronovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme snítku estragonu.
- Připravené kuře opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přilijeme víno, vývar a přidáme očištěné šalotky a zbylý estragon. Kuře pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a hořčicí, vmícháme do výpeku, rozmícháme a jen zahřejeme.
- Porce kuřete upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.