Mangoldové závitky s candátem
Ingredience
Candát obecný |
500 g |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Mangold |
150 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
Vývar rybí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté mangoldové listy krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a urovnáme je na utěrku.
- Očištěné porce candáta rozmixujeme, přidáme vejce, smetanu, citronovou kůru, cayenský pepř a ještě krátce mixujeme. Ze vzniklé hmoty pomocí lžíce vypichujeme noky, klademe je na listy mangoldu a svineme do závitků.
- Závitky urovnáme na pařák a 6-8 minut zvolna vaříme nad vroucím rybím vývarem.