Mangoldové závitky s candátem

Ingredience


Candát obecný 500 g
Citronová kůra 1 kávová lžička
Mangold 150 g
Pepř bílý 1 špetka
Pepř cayenský 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.5 l
Vývar rybí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté mangoldové listy krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a urovnáme je na utěrku.
  2. Očištěné porce candáta rozmixujeme, přidáme vejce, smetanu, citronovou kůru, cayenský pepř a ještě krátce mixujeme. Ze vzniklé hmoty pomocí lžíce vypichujeme noky, klademe je na listy mangoldu a svineme do závitků.
  3. Závitky urovnáme na pařák a 6-8 minut zvolna vaříme nad vroucím rybím vývarem.