Koláč Tatin s jablky

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 100 g
Jablka 6 ks
Listové těsto 250 g
Máslo čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na koláč vymažeme a vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180C.
  2. Jablka omyjeme, oloupeme, jadřince odstraníme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kousky jablek vyskládáme do formy řezem dolů do tvaru kruhu. Pokapeme citronovou šťávou. Ve formě zahříváme na silném plameni asi 1minutu, dokud jablka nezískají zlatožlutou barvu.
  3. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, položíme na jablka a okraje zahneme směrem dolů. Pečeme asi 30minut.
  4. Hotový koláč vyklopíme na mělký talíř.