Koláč Tatin s jablky
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Jablka |
6 ks |
Listové těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Formu na koláč vymažeme a vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180C.
- Jablka omyjeme, oloupeme, jadřince odstraníme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kousky jablek vyskládáme do formy řezem dolů do tvaru kruhu. Pokapeme citronovou šťávou. Ve formě zahříváme na silném plameni asi 1minutu, dokud jablka nezískají zlatožlutou barvu.
- Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, položíme na jablka a okraje zahneme směrem dolů. Pečeme asi 30minut.
- Hotový koláč vyklopíme na mělký talíř.