Vepřové maso po selsku
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Kedlubna |
1 ks |
Mrkev kořen |
4 ks |
Muškátový oříšek |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
4 ks |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
800 g |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém tuku. Přidáme nakrájenou cibuli, dále opékáme a nakonec osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
- Zeleninu nakrájíme na kostky a do hrnce střídavě skládáme vrstvu masa a vrstvu zeleniny - k tomu přilijeme polovinu vývaru - a zakryté poklicí dusíme v troubě asi hodinu.
- Potom přidáme brambory (také nakrájené na kostky), zalijeme zbývající polovinou vývaru - a dusíme dalších 30 minut.