Vepřové maso po selsku

Ingredience


Brambory 4 ks
Celer bulvový 1 ks
Cibule 2 ks
Kedlubna 1 ks
Mrkev kořen 4 ks
Muškátový oříšek 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 4 ks
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 2 polévková lžíce
Vepřová kýta 800 g
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém tuku. Přidáme nakrájenou cibuli, dále opékáme a nakonec osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
  2. Zeleninu nakrájíme na kostky a do hrnce střídavě skládáme vrstvu masa a vrstvu zeleniny - k tomu přilijeme polovinu vývaru - a zakryté poklicí dusíme v troubě asi hodinu.
  3. Potom přidáme brambory (také nakrájené na kostky), zalijeme zbývající polovinou vývaru - a dusíme dalších 30 minut.