Vepřové kotlety Gourmet (labužnické)

Ingredience


Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 200 g
Sýr Eidam cihla 40% 250 g
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové kotlety 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naklepané kotlety osolíme a opepříme, posypeme mletou paprikou a drceným rozmarýnem. Na rozpuštěném tuku je opékáme po každé straně asi 10 minut.
  2. Opečené kotlety naskládáme do zapékací misky, která byla předem vymazaná. Nastrouhaný sýr, na kostičky nastrouhanou šunku, vejce, sůl a pepř dobře promícháme a touto směsí potřeme kotlety.
  3. Pečeme v elektrické troubě na 220 stupňů Celsia.