Vepřové kotlety Gourmet (labužnické)
Ingredience
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
250 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové kotlety |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Naklepané kotlety osolíme a opepříme, posypeme mletou paprikou a drceným rozmarýnem. Na rozpuštěném tuku je opékáme po každé straně asi 10 minut.
- Opečené kotlety naskládáme do zapékací misky, která byla předem vymazaná. Nastrouhaný sýr, na kostičky nastrouhanou šunku, vejce, sůl a pepř dobře promícháme a touto směsí potřeme kotlety.
- Pečeme v elektrické troubě na 220 stupňů Celsia.