Jemné jablečné koláčky

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Jablka 4 ks
Listové těsto 160 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z listového těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký plát. Z něj vykrojíme čtyři kroužky a propíchneme vidličkou. Vložíme asi na 20minut do lednice.
  2. Troubu předehřejeme na 210C.
  3. Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme je na tenké plátky. Rozložíme je na těsto do tvaru kruhu tak, aby se částečně překrývaly a pečeme asi 15minut. Poté plech povytáhneme, jablka potřeme rozehřátým máslem, posypeme cukrem a pečeme ještě dalších 15minut.