Šumavská kyselice
Ingredience
Brambory |
5 ks |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mléko kefírové |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nadrobno nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Potom k bramborám přilijeme kyselé mléko rozšlehané s moukou a polévku okmínujeme. Chvíli povaříme, přidáme nasekaný čerstvý kopr a nakonec vmícháme žloutek - už nevaříme.