Špaldovo - datlové hvězdičky v čokoládové polevě
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Datle |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
180 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
300 g |
Ořechy lískové |
100 g |
Poleva čokoládová |
200 g |
Sirup datlový |
100 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přes noc odpočinout v chladu.
- Vyválíme plát a vykrájíme hvězdičky.
- Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 170°C. Vytáhneme ještě měkké, po vychladnutí ztuhnou.
- Poléváme rozpuštěnou polevou a zdobíme lískovým oříškem.