Špaldovo - datlové hvězdičky v čokoládové polevě

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Datle 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 180 g
Mouka pšeničná celozrnná 300 g
Ořechy lískové 100 g
Poleva čokoládová 200 g
Sirup datlový 100 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přes noc odpočinout v chladu.
  2. Vyválíme plát a vykrájíme hvězdičky.
  3. Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 170°C. Vytáhneme ještě měkké, po vychladnutí ztuhnou.
  4. Poléváme rozpuštěnou polevou a zdobíme lískovým oříškem.