Makové košíčky
Ingredience
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Mák mletý |
70 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Mléko sójové |
220 ml |
Mouka sójová odtučněná |
50 g |
Mouka špaldová |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
50 g |
Ořechy vlašské |
200 g |
Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
50 g |
Pomerančová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 85 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy nasypeme obě mouky, přisypeme sušené mléko, nalijeme vodu, olej a rozklepneme 1 vejce. Vařečkou nebo rukama vypracujeme těsto a dáme odležet.
- Mezitím si připravíme náplň.
- Do rendlíku nalijeme sojové mléko a nasypeme mletý mák. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Jakmile začne směs houstnout, krátce promícháme a odstavíme. Přisypeme skořici a špetku hřebíčku. Zakápneme pomerančovou šťávou a vmícháme med.
- Formičky na košíčky si nejprve vymažeme tukem. Kousky těsta dáváme do formiček a rukou lehce přitlačíme ke stěnám formičky, aby uprostřed zůstala prohlubeň. Do té vložíme lžičkou vychladlou náplň a ozdobíme vlašským ořechem nebo mandlí. Pečeme při střední teplotě asi 70 minut.
- Podáváme vychladlé jako moučník.