Makové košíčky

Ingredience


Hřebíček mletý 1 špetka
Mák mletý 70 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Mléko sójové 220 ml
Mouka sójová odtučněná 50 g
Mouka špaldová 200 g
Olej olivový extra panenský 50 g
Ořechy vlašské 200 g
Oves Milk - sušený ovesný nápoj 50 g
Pomerančová šťáva 0.5 kávová lžička
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme obě mouky, přisypeme sušené mléko, nalijeme vodu, olej a rozklepneme 1 vejce. Vařečkou nebo rukama vypracujeme těsto a dáme odležet.
  2. Mezitím si připravíme náplň.
  3. Do rendlíku nalijeme sojové mléko a nasypeme mletý mák. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Jakmile začne směs houstnout, krátce promícháme a odstavíme. Přisypeme skořici a špetku hřebíčku. Zakápneme pomerančovou šťávou a vmícháme med.
  4. Formičky na košíčky si nejprve vymažeme tukem. Kousky těsta dáváme do formiček a rukou lehce přitlačíme ke stěnám formičky, aby uprostřed zůstala prohlubeň. Do té vložíme lžičkou vychladlou náplň a ozdobíme vlašským ořechem nebo mandlí. Pečeme při střední teplotě asi 70 minut.
  5. Podáváme vychladlé jako moučník.