Ořechové čajové pečivo
Ingredience
Mandle |
80 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Ořechy vlašské |
80 g |
Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, mleté ořechy, med a sušené ovesné mléko. Roklepneme vejce a přidáme ho celé. Těsto dobře propracujeme a chvíli necháme odležet.
- Z těsta odtrhujeme přibližně stejně velké kousky a tvoříme různé tvary. Kolečka, čtverečky, oválky, rohlíčky aj.
- Jednotlivé kousky pokládáme na plech, který jsme si vystlali papírem na pečení. Každý kousek ještě ozdobíme ořechem nebo mandlí.
- Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách asi 20 minut.
- Podáváme vychladlé jako zákusek k čaji či kávě.