Králík na šlehačce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Králičí maso |
1000 g |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám měkký |
300 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce králíka osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso poklademe oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí a salámem nakrájeným na nudličky. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
- Podlijeme vodou, zalijeme smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
- Podáváme s různě upravenými bramborami.