Králík na šlehačce

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Králičí maso 1000 g
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Salám měkký 300 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce králíka osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso poklademe oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí a salámem nakrájeným na nudličky. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
  2. Podlijeme vodou, zalijeme smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
  3. Podáváme s různě upravenými bramborami.