Domácí sulc

Domácí sulc - obrázek

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Cibule 4 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové koleno 1 ks
Vepřové nožičky 4 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s osolenou vodou vaříme koleno, nožičky a bobkový list, tak dlouho až bude maso odpadávat, cca 2 hodiny.
  2. Maso vyndáme z vody a vývar uschováme.
  3. Nakrájíme na menší kousky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.
  4. Osolíme, opepříme a dáme do pekáče.
  5. Zalijeme vývarem, dle chuti přidáme ocet, promícháme a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky.