Domácí sulc
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Cibule |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové koleno |
1 ks |
Vepřové nožičky |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci s osolenou vodou vaříme koleno, nožičky a bobkový list, tak dlouho až bude maso odpadávat, cca 2 hodiny.
- Maso vyndáme z vody a vývar uschováme.
- Nakrájíme na menší kousky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.
- Osolíme, opepříme a dáme do pekáče.
- Zalijeme vývarem, dle chuti přidáme ocet, promícháme a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky.