Francouzské kuličky z mletého masa

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 150 g
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí plec 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 100 g
Zeleninová směs francouzská - mražená 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté telecí a vepřové maso umeleme a promícháme s očištěnými, na oleji podušenými houbami nakrájenými na kousky. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
  2. Ze směsi tvarujeme kuličky a smažíme je na oleji na pánvi.
  3. Kuličky vložíme do podušené zeleniny a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.