Francouzské kuličky z mletého masa
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí plec |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
100 g |
Zeleninová směs francouzská - mražená |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté telecí a vepřové maso umeleme a promícháme s očištěnými, na oleji podušenými houbami nakrájenými na kousky. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
- Ze směsi tvarujeme kuličky a smažíme je na oleji na pánvi.
- Kuličky vložíme do podušené zeleniny a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.