Brambory zapečené s mletým masem

Ingredience


Brambory 700 g
Cibule 2 ks
Maso mleté - mix 500 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pepř 4 barev 1 špetka
Protlak rajčatový 70 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 70 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme celé brambory i se slupkou ve slaném nálevu. Vaříme 10 minut, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Vychlazené brambory oloupeme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Orestujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak a opékáme další tři minuty. Přidáme mleté maso, na proužky nakrájenou papriku a opékáme 10 minut. Osolíme a opepříme. Sundáme z ohně.
  3. Brambory nakrájíme na plátky a smícháme se směsí z pánve. Dáme do pekáče a v rozehřáté troubě pečeme 15 minut.
  4. Servírujeme posypané strouhaným Parmezánem.