Brambory zapečené s mletým masem
Ingredience
Brambory |
700 g |
Cibule |
2 ks |
Maso mleté - mix |
500 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř 4 barev |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
70 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
70 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme celé brambory i se slupkou ve slaném nálevu. Vaříme 10 minut, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Vychlazené brambory oloupeme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Orestujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak a opékáme další tři minuty. Přidáme mleté maso, na proužky nakrájenou papriku a opékáme 10 minut. Osolíme a opepříme. Sundáme z ohně.
- Brambory nakrájíme na plátky a smícháme se směsí z pánve. Dáme do pekáče a v rozehřáté troubě pečeme 15 minut.
- Servírujeme posypané strouhaným Parmezánem.