Mušlová chowder

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory vařené 1 ks
Cibule 1 ks
Mléko polotučné 350 ml
Mušle v nálevu 150 g
Pepř cayenský 0.25 kávová lžička
Smetana na vaření 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z konzervy mušlí slijeme tekutinu do hrnečku - použijeme později, a mušle naškrábáme nahrubo nožem.
  2. Slaninu pokrájíme na proužky a opečeme v hrnci, odlijeme vyškvařený tuk, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a orestujeme. Přidáme horkou vodu, brambor nakrájený na kostičky, pepř, sůl a šťávu z mušlí. Přikryté pokličkou vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Poté vmícháme naškrábané mušle, vlijeme mléko a smetanu a necháme dalších 15 minut prohřívat, ale už nevaříme!
  3. Polévku podáváme horkou.