Mušlová chowder
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory vařené |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
350 ml |
Mušle v nálevu |
150 g |
Pepř cayenský |
0.25 kávová lžička |
Smetana na vaření |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z konzervy mušlí slijeme tekutinu do hrnečku - použijeme později, a mušle naškrábáme nahrubo nožem.
- Slaninu pokrájíme na proužky a opečeme v hrnci, odlijeme vyškvařený tuk, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a orestujeme. Přidáme horkou vodu, brambor nakrájený na kostičky, pepř, sůl a šťávu z mušlí. Přikryté pokličkou vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Poté vmícháme naškrábané mušle, vlijeme mléko a smetanu a necháme dalších 15 minut prohřívat, ale už nevaříme!
- Polévku podáváme horkou.