Domácí rohlíky plněné tvarohem
Ingredience
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Droždí |
50 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g |
Náplň tvarohová |
250 g |
Sádlo škvařené |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z trochy vlažného mléka, špetky cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek. Přidáme mouku, rozpuštěné, vlažné sádlo, zbylý cukr, vlažné mléko a sůl. Vše dobře umícháme a necháme kynout.
- Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na kulatou placku. Každou placku rozkrojíme na 8 trojúhelníků. Naplníme je tvarohovou nádivkou a stočíme do tvaru rohlíků.
- Rohlíky pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.