Bramborové válečky s medem a perníkem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
10 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Perník |
140 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve slupce uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme vejce, hrubou mouku, sůl a vypracujeme těsto.
- Z těsta tvarujeme válečky dlouhé asi 5 cm, vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme a omastíme máslem.
- Válečky upravíme na talíře, posypeme je nastrouhaným perníkem a pokapeme medem.