Hovězí polévka se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso vařené |
300 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Ječné kroupy |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel kořen |
0.5 ks |
Polévkové koření |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce s vývarem, přidáme krupky a vaříme při střední teplotě asi 30 minut.
- Během vaření lžící odstraňujeme tvořící se pěnu.
- Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- V pánvi zpěníme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a opečeme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a koření - sůl, mletý pepř, mleté nové koření, sušené oregano, sójovou omáčku, polévkové koření, worcestrovou omáčku a mletou papriku. Dobře promícháme a směs přidáme do vývaru s krupkami. Vaříme ještě dalších 30 minut.
- Polévku podáváme horkou.