Hovězí polévka se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso vařené 300 g
Hovězí vývar základní 1 l
Ječné kroupy 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření mleté 0.25 kávová lžička
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel kořen 0.5 ks
Polévkové koření 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce s vývarem, přidáme krupky a vaříme při střední teplotě asi 30 minut.
  2. Během vaření lžící odstraňujeme tvořící se pěnu.
  3. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  4. V pánvi zpěníme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a opečeme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a koření - sůl, mletý pepř, mleté nové koření, sušené oregano, sójovou omáčku, polévkové koření, worcestrovou omáčku a mletou papriku. Dobře promícháme a směs přidáme do vývaru s krupkami. Vaříme ještě dalších 30 minut.
  5. Polévku podáváme horkou.