Tataráček z brambor na topinkách
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Olej stolní |
50 ml |
Brambory vařené |
500 g |
Cibule |
2 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 špetka |
Okurky nakládané |
2 ks |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené brambory rozšťoucháme s kečupem, na kostičky nakrájenými okurkami a oloupanou, jemně nasekanou cibulí. Vše dobře promícháme.
- Přidáme žloutky, sójovou omáčku, kmín, sůl a znovu zamícháme.
- Krajíce chleba opečeme na oleji na pánvi po obou stranách dozlatova. Ihned je potřeme utřeným česnekem.
- Směs podáváme na opečených topinkách.