Dušené pikantní hovězí s divokými houbami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule sterilovaná 200 g
Houby čerstvé 150 g
Hovězí roštěnka vys. peč. 400 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pancetta 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno červené 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm dáme do mísy a poprášíme moukou.
  2. V hrnci opečeme na oleji maso 2-3 minuty dohněda, poté vyndáme a nasypeme malé cibulky a pancettu, dusíme 5 minut, občas promícháme.
  3. Do hrnce přidáme houby a česnek nasekané nahrubo a mrkev nakrájenou na malé kostičky. Dusíme 5 minut, přilijeme víno a necháme provařit.
  4. Maso vrátíme do hrnce, přidáme protlak, promícháme a přilijeme vývar.
  5. Přidáme bobkový list a rozmarýn, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut. Poté sundáme pokličku a necháme v troubě ještě 5 minut.
  6. Osolíme, opepříme a podáváme.