Dušené pikantní hovězí s divokými houbami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule sterilovaná |
200 g |
Houby čerstvé |
150 g |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
400 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pancetta |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
150 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm dáme do mísy a poprášíme moukou.
- V hrnci opečeme na oleji maso 2-3 minuty dohněda, poté vyndáme a nasypeme malé cibulky a pancettu, dusíme 5 minut, občas promícháme.
- Do hrnce přidáme houby a česnek nasekané nahrubo a mrkev nakrájenou na malé kostičky. Dusíme 5 minut, přilijeme víno a necháme provařit.
- Maso vrátíme do hrnce, přidáme protlak, promícháme a přilijeme vývar.
- Přidáme bobkový list a rozmarýn, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut. Poté sundáme pokličku a necháme v troubě ještě 5 minut.
- Osolíme, opepříme a podáváme.