Špagety s kuřecím masem a hráškem
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Hrášek |
150 g |
Kari koření |
1 špetka |
Kuřecí prsa |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Mozzarella |
200 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme dle instrukcí na obalu. Vodu slijeme a špagety necháme okapat.
- Na pánvi rozpálíme olej a na něm 4 minuty restujeme kostičky kuřecího masa ze všech stran. Zaprášíme hladkou moukou a opékáme ještě 2 minuty. Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Přidáme zelený hrášek, sůl, pepř a kari koření. Necháme probublávat, až pokrm zhoustne.
- Na teplé talíře vytvoříme kopečky špaget, přelijeme omáčkou s masem, posypeme nastrouhanou Mozzarellou, ozdobíme čerstvou bazalkou a servírujeme.