Špagety s kuřecím masem a hráškem

Ingredience


Bazalka 10 g
Hrášek 150 g
Kari koření 1 špetka
Kuřecí prsa 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Mozzarella 200 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř 4 barev 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme dle instrukcí na obalu. Vodu slijeme a špagety necháme okapat.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a na něm 4 minuty restujeme kostičky kuřecího masa ze všech stran. Zaprášíme hladkou moukou a opékáme ještě 2 minuty. Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Přidáme zelený hrášek, sůl, pepř a kari koření. Necháme probublávat, až pokrm zhoustne.
  3. Na teplé talíře vytvoříme kopečky špaget, přelijeme omáčkou s masem, posypeme nastrouhanou Mozzarellou, ozdobíme čerstvou bazalkou a servírujeme.