Kuřecí stehna s hráškem a mrkví
Ingredience
Hrášek |
200 g |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Mrkev mražená |
300 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čtyři kuřecí stehna, nebo šest kuřecích špalíčků dáme do zapékací mísy nebo pekáčku. Osolíme a opepříme. Přidáme olej a šest lžic vývaru.
- Předehřejeme troubu a kuře pečeme 25 minut. Podle potřeby podléváme vývarem. Špalíčky otočíme a pečeme dalších 13 minut. Když je kuře skoro hotové, přidáme máslo a zeleninu. Osolíme
- a zalijeme vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Pečeme dalších
- 10 minut, až se vývar vypeče a zelenina změkne.
- Servírujeme s dušenou rýží.