Krevetový koktejl

Ingredience


Ananas 200 g
Chléb toastový 4 plátek
Citrony 0.5 ks
Kečup 5 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 220 g
Majonéza 125 ml
Mozzarella 70 g
Paprika červená 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 0.5 ks
Sůl 1 špetka
Víno bílé 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mražené vyloupané krevety necháme povolit, přelijeme vařící vodou, tři minuty prohříváme a pak vodu slijeme.
  2. Pokud použijeme malé krevetky, necháme je celé. Pokud použijeme větší, nakrájíme je na menší kousky.
  3. Do misky ke krevetám přidáme kousky nakrájeného kompotovaného ananasu, majonézu, kečup a bílé víno. Osolíme a opepříme. Dobře promícháme a dáme vychladit.
  4. Připravíme sýrové toustíky. Bílý toustový chléb překrojíme nejprve na dva a pak na čtyři trojúhelníky, ty naskládáme na plech, posypeme nastrouhanou mozzarellou a pečeme v troubě cca 3 minuty, až se sýr rozteče.
  5. Koktejl podáváme ve skleničkách nebo miskách, ozdobený listem zeleného salátu, proužkem červené papriky a trojúhelníčkem citronu. Přidáme teplý sýrový toustík.