Krevetový koktejl
Ingredience
Ananas |
200 g |
Chléb toastový |
4 plátek |
Citrony |
0.5 ks |
Kečup |
5 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
220 g |
Majonéza |
125 ml |
Mozzarella |
70 g |
Paprika červená |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
0.5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mražené vyloupané krevety necháme povolit, přelijeme vařící vodou, tři minuty prohříváme a pak vodu slijeme.
- Pokud použijeme malé krevetky, necháme je celé. Pokud použijeme větší, nakrájíme je na menší kousky.
- Do misky ke krevetám přidáme kousky nakrájeného kompotovaného ananasu, majonézu, kečup a bílé víno. Osolíme a opepříme. Dobře promícháme a dáme vychladit.
- Připravíme sýrové toustíky. Bílý toustový chléb překrojíme nejprve na dva a pak na čtyři trojúhelníky, ty naskládáme na plech, posypeme nastrouhanou mozzarellou a pečeme v troubě cca 3 minuty, až se sýr rozteče.
- Koktejl podáváme ve skleničkách nebo miskách, ozdobený listem zeleného salátu, proužkem červené papriky a trojúhelníčkem citronu. Přidáme teplý sýrový toustík.